Интересно

Търсите нещо ?... Открийте нещо вълшебно … 

 

Европа – най-старият континент – смесица от вековна история, култура, приказни плажове, винени масиви.  

Европа предлага, както прекрасни условия за ски и зимни спортове в зимните месеци , така и жарко слънце и тюркоазени води през лятото.

 

Италия  със свойте живописни села на брега на морето, красивата си природа и историческите места, е мечтана дестинация за романтична почивка.  Италия може да предложи за всеки вкус по нещо.  

Рим – вечният град – място, което може да посещавате всяка година и всеки път да е като за първи , а  живописната южна Италия ще ви плени за цял живот.

Франция - Франция е домът на хубавото вино  - да пиете розе на невероятната Френска Ривиера е спомен, който си заслужава, а да се разходте по павираните улички в Париж , на улично осветление ще ви накара да се почувствате като във филм на Уди Алън.

 

Ако се колебаете кое място да изберете за вашата почивка , може да се окаже, че перфектното място са Гърция и Испания. 

Испания е една прекрасна страна която трябва да  се посети.  

Гърция идеалното място за ваканция!

И двете страни ще ви впечетлят , както с исторически забележителности, така и с прекрасните средиземноморски плажове.

 

Англия – очарователна страна , без значение дали  ще предпочетете спокойна разходка из Оксфорд, да покарате колело в Норфолк или да се катерите в Национален парк \"Пийк Дистрикт\", Англия е великолепно място за приключения и забавление.

 

Старите столици на Европа- Виена, Прага, Будапеща ще ви запленят с магическото си излъчване.

Колоритни, с невероятна архитектура, пропити с култура, артисцизъм, живопис и разнообразия за всеки вкус и интерес.

 

Истанбул е единственият град в света, който е разположен на два континента. Той е бил столица на три велики империи – Римската, Византийската и Османската.

Турция може да ви предложи от луксозна почивка на брега на морето до незабравими изживявания в многоликия Истанбул.

 

Азия е невероятна дестинация -  достъпна, многообразна, с  вълнуващи градове, величествена красота, зашеметяваща дива природа, изумителна архитектура и уникални фестивали, няма как пътуването да не се превърне в незабравимо приключение.

Една от най-големите забележителности за туристите в Азия е определено Великата китайска стена, може би единственото творение на човека, видимо от космоса. Индустриалният и технологичен бум на Азия през последните десетилетия несъмнено е довел и до построяването на най-високите сгради в света - една от които е Тайпе 101 в Тайпе, Тайван, както и космополитните градове в Япония, Индия, Пакистан, Китай и Южна Корея. Културните различия предлагат на туристите възможността да разглеждат както будистки храмове, така и джамии и църкви, които са неделима част от всяко общество в Азия.

Можете да организирата вашата почивка и в топлите и екзотични кътчета на Азия, като например Шри Ланка, Южен Китай и Индия, Бали, Тайланд,  Виетнам, Камбоджа, Филипините, Борнео....които са едни от най-предпочитаните дестинации за този род туризъм.

За любителите на хазарта и бурния нощен живот има две наистина любопитни дестинации - Хонг Конг и Макао. И двете са самостоятелни административни единици в състава на Китай. Интересното, в случая е, че в Китай хазартът е забранен, което прави двата града сборна точка, както за туристи, така и за самите китайци, които искат да залагат в приказните казина намиращи се в Хонк Конг и Макао.И двата града спокойно могат да бъдат определени като "азиатския Лас Вегас" Разбира се, това не е всичко!

 

Австралия и Океания

Гъсти тропически гори, бели пясъци, прелестни коралови рифове, необятни пустини и кипящи гейзери – всичко това предлага Австралия и Океания – регионът, който обхваща Австралия, Нова Зеландия и множеството екзотични острови, живописно пръснати във водите на Тихия океан. Макар и някога да са били европейски колонии, днес повечето от тях са самостоятелни страни, инртигуващи със своята история, чар и култура.

Най-голяма по площ е прелестната Австралия – единствената държава континент на планетата. Следва я обаятелната Нова Зеландия – страна, завладяваща с красивата си природа и приказно спокойствие. Френска Полинезия с изумителните й острови Бора Бора и Таити е една от най-бленуваните и красиви дестинации в света. А останалите екзотични острови в Тихия океан ни пренасят в свят, изпълнен с блажена красота и вълшебно тропическо спокойствие.

 

Южна Америка -  континент на мистерии и чудеса, на древни цивилизации и на уникална природа. Туристическите атракции тук нямат край. Това е пъстър свят от високи върхове, величествени водопади, обширни плата, огромни пълноводни реки, пустини, екзотични видове, гъсти, непроходими тропически гори,  завладяващи гледки и историческо наследство, което си заслужава да бъде видяно!‏

 

Северна Америка – САЩ и Канада събират в себе си модерната урбанизация и дива природа.

Новият свят може да ви предложи обширна обиколка между небостъргачи, тропически гори, планински езера, каньони и какво ли още не.

 

А кой не мечтае за дълги бели пясъци, топли тюркоазени води, музика , танци и ром ?!

Карибите – мечтана ваканция и вечен купон ! Може да се насладите на плуване с делфини, дълги разходки по безкрайните плажове, красиви залези и среднощни фиести.

 

Африка - тайнственият континент. 

‎ Все повече хора обръщат поглед към Африка когато правят планове за следващата си ваканция. И в това няма нищо чудно.  Не е тайна, че  природата в Африка е най-запазена и ненакърнена, климатът в по-голямата част от континента е топъл през цялата година, а в откритите пространства на тропиците бродят най-големите стада от диви животни в света.  С две думи – ако искате да избягате поне за една две седмици от скъпите и твърде урбанизирани Европа и Америка трябва  да насочите поглед на юг от Средиземно море.