Индия - Златният триъгълник, Шри Ланка и Малдиви!

с полет от София на 22 април 2017.

2,530евро

11 нощувки

от 22.04.2017

до 05.05.2017

Резервирай

Индия – Златният Триъгълник, Шри Ланка и Малдиви

 

    Делхи – Джайпур – Агра – Коломбо – Дамбула - Сигирия - Канди - Малдиви

 

 

Дата: 22.04.2017

 

14 дни/ 11 нощувки/ 12 закуски / 10 вечери

 

 

Цена от 2530 евро / 4949 лева

    

 

 

1-ви ден 22.04.2017: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ   

Среща на летище София с водача на групата в 11.30 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 13.20ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Кацане на летище Истанбул  в 14.45 ч. Полет за Делхи в 19.55 ч. TK716

                                              

 

2-ри ден 23.04.2017: ДЕЛХИ       Закуска и вечеря

Пристигане в Делхи в 04.35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел 5* в Делхи, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.

11,00 часа – начало на туристическа обиколка на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Посещение на Радж Джахат (Raj Ghat), мемориал, издигнат в чест на “Бащата на нацията” Махатма Ганди,  Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Вечеря и нощувка в хотела.

 

 

3-ти ден 24.04.2017: ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР /265 км ~ 6 часа/                 Закуска и вечеря

Закуска. Полудневна обиколка на Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересена смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.

 

Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотел 5*. Вечеря и нощувка в Джайпур.

 

 

4-ти ден 25.04.2017: ДЖАЙПУР                Закуска и вечеря

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.  По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.

Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.

Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.

Вечеря и нощувка в Джайпур.

 

 

5-ти ден 26.04.2017: ДЖАЙПУР – ФАТЕХПУР  СИКРИ - АГРА  /235 км ~3-4 часа/                                                                                                                                 

Закуска и вечеря

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри  - столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил . Пристигане в Агра и настаняване в хотела.

Посещение на Тадж Махал по залез слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.

*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.

Вечеря и нощувка в хотела в Агра.

 

 

6-ти ден 27.04.2017: АГРА – ДЕЛХИ /203 км ~ 4 часа/  - КОЛОМБО (ШРИ ЛАНКА)   Закуска

                                                                                                 

Закуска. Посещение на Агра Форт -  Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя.

Отпътуване от Агра за Делхи (около 4 часа, магистрален път). Пристигане в Делхи. Трансфер до летище “Индира Ганди” за полет UL196 в 18,40 ч до Коломбо /Шри Ланка/. Кацане  на летището в Коломбо  в 22,15 ч.

Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения ..... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова.

Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотел 4* в близост до Коломбо (около 45 мин). Нощувка.

 

 

7-ми ден 28.04.2017: КОЛОМБО – ПИНАВАЛА - ДАМБУЛА (258 км ~4-5 часа)               Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за селцето Пинавала, разположено на на брега на река Маха Ойа, където се намира приютът за слонове Пинавала. Територията на приюта е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти.  Днес Пинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество научни изследвания, книги и филми. Уникално преживяване, което не бива да бъде пропуснато.

Отпътуване за Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.   Настаняване в 4* хотел в Дамбула. Вечеря и нощувка.

 

8-ми ден 29.04.2017: ДАМБУЛА – СИГИРИЯ – МАТАЛЕ – КАНДИ        Закуска и вечеря

                                                                  

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. 

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате.

Програмата продължава с посещение във фабрика за батик. Специфичното рисуване на текстил с восък ще Ви впечатли със своята изящност.

Продължаване за Канди (около 1 час) - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.

Вечерта ще имате възможност да се насладите на великолепно танцово шоу с типичните танци на Шри Ланка, изпълнявани по време на фестивала на Есала Перахера.

Вечеря и нощувка в хотел 4* в Канди.

 

 

9-ти ден 30.04.2017:КАНДИ – КОЛОМБО – МАЛЕ (Малдиви)               Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Тук можете да се порадвате и на популярните сред  туристите „Градина на подправките” и „Градина на орхидеите”.

Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Отпътуване към летището в Коломбо за полет UL103 до Мале(около 3 часа). Излитане в 18.35 ч, кацане в Мале в 19.30 часа. Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер до избрания хотел. Вечеря и нощувка.

 

 

10-ти ден 01.05.2017  -  12-ти ден 03.05.2017:МАЛДИВИ                            Закуска и вечеря 

Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук.

 

 

13-ти ден  04.05.2017:МАЛЕ – ИСТАНБУЛ                                                                          Закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 12:30 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 17:45 часа. След кратък престой продължаваме с полет към София в 19:25 часа. Кацане в София в 20:45 часа.

 

 

14-ти ден 05.05.2017:ИСТАНБУЛ - СОФИЯ                                                             

Кацане на летището в Истанбул в 05.00 ч. Излитане за София в 07.50 часа и кацане на летище София в 09.05 часа.

 

 

 

 

Цени

 

Хотел на Малдиви

На човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

Дете (2-11,99) с 2‘ма възр.

All Inclusive на Малдиви за целия престой, на човек

Malahini Kuda Bandos – 4* Garden Rooms

Закуска и вечеря

2530 евро

4949 лева

3110 евро

6083 лева

2430 евро

4752 лева

2280 евро

4460 лева

260 евро

509 лева

Paradise Island Resort – 5* Superior Beach Bungalow

Закуска и вечеря

2580 евро

5046 лева

3410 евро

6670 лева

2425 евро

4742 лева

2320 евро

4538 лева

285 евро

557 лева

Bandos Island Resort – 4* Standart Rooms

Закуска и вечеря

2610 евро

5104 лева

3175 евро

6210 лева

2510 евро

4909 лева

2320 евро

4538 лева

370 евро

724 лева

Oblu By Atmosphere At Helengeli – 4* Beach Villa

Закуска и вечеря

2900 евро

5671 лева

3670 евро

7179 лева

2710 евро

5300 лева

2505 евро

4900 лева

Включено в цената

 

 

 

Цената включва:

 • самолетен билет София-Истанбул-Делхи; Мале – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 40кг;
 • самолетен билет Делхи-Коломбо-Мале с АК Sri Lankan Airlines с позволен багаж до 30кг;
 • всички летищни такси;
 • традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери;
 • ранно настаняване при пристигането в Делхи;
 • 4 нощувки, 5 закуски и 4 вечери в 5* хотели в Индия;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в 4* хотели в Шри Ланка;
 • 4 нощувки в хотел по избор на Малдиви на база полупансион или всичко включено;
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
 • екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
 • водач от България по време на пътуването;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”

 

 

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 105 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels).;
 • виза за Шри Ланка – 35 долара, издава се предварително;
 • разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 50 USD на човек за цялата програма
 • Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец"

 

Условия и Забележки:

 • При записване се внася  депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Хотелите в Индия и Шри Ланка ще бъдат обявени седмица преди заминаване.
 • Възможна е промяна в разписанието на полетите Делхи - Шри Ланка и Шри Ланка - Мале
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.